top of page

Links

Alle hieronder opgesomde links openen in een nieuw venster. Ken je zelf ook een leuke link die hier nog ontbreekt? Aarzel dan niet om me te contacteren.
 

■ Wandelinfo (Algemeen)


Trekkings.be: Luc heeft op zijn website een prachtig archief met wandelverslagen van allerlei GR's en andere wandelroutes in voornamelijk België, Duitsland en Luxemburg. Om er enkele uit te pikken: de GR57, de Eifelsteig, of de Luxemburgse Lee Trail. Voor elke wandeling vind je een omschrijving, kaarten en mooie foto's. (NL)

SectionHiker.com: Zeer omvangrijke website en wereldwijd allicht één van de beste als het op product reviews aankomt. Ook allerhande tips & tricks. (EN)

Randonner-Leger.org: Dit is een Franstalig forum waar veel info over light en ultra light backpacking te vinden is en volgens mij dé referentie. Ook delen andere wandelaars hun ervaringen én foto's. Ideaal dus om ideeën op te doen voor lichter materiaal of een leuke trektocht. (FR)

Bivakzone.be: Wil je ergens bivakkeren in België dan kan een overzicht van deze zones niet ontbreken. Luc, de bezieler van Trekkings.be maakte deze websites om wandelaars te helpen bij het vinden van deze paalkampeerplaatsen. Vergeet niet: dit zijn geen campings, maar plaatsen waar je voor een nachtje je tent mag opslaan. Lees er zeker de gedragscode op na! (NL)

HikingAdvisor.be: Deze vzw organiseert tal van activiteiten met ervaren en gediplomeerde (berg)gidsen. Voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars staan er in de loop van het jaar voldoende tochten gepland om aan deel te nemen. Op hun Facebookpagina kan je eveneens terecht met vragen.

■ Blogs van medewandelaars


Twans Trektochten: Met Twan's website is het voor mij allemaal begonnen. Na het lezen van zijn vele verslagen van onder meer de Camino de Santiago, zijn tocht naar de Noordkaap of zijn trek rond Duitsland kon ik niet meer weerstaan aan de drang om zelf op avontuur te trekken. Zijn website is een ware goudmijn voor iedere wandelaar! (NL)

Wonder & Wandering: Bart heeft er tal van trektochten op zitten in o.a. Ijsland, Zweden en op de Canarische Eilanden. Zijn verslagen en foto's staan mooi gebundeld op zijn website.

Debbie's Tochten: Debbie staat bekend als oprichtster van Hiking Advisor, maar heeft ook een eigen website waarop ze al tal van jaren haar verslagen bijhoudt. Ook voor Oost-Europa kan je voor inspiratie bij haar terecht.

■ Kaartmateriaal


NGI Topomapviewer: Hier kan je zowel de nieuwe als de oude topografische kaarten van België raadplegen. Een must bij het plannen van een trektocht of wandeling in België. (NL - FR - EN - DE)

WaymarkedTrails.org: Deze op OpenStreetMaps gebaseerde kaart toont heel wat wandelroutes, vooral in West-Europa. De kaart wordt continu verder uitgebreid door een gemeenschap van vrijwilligers. Er is ook een versie voor fietsers en mountainbikers. Ik gebruik de site zelf regelmatig om snel een route na te kijken zonder dat ik daarvoor een GPX hoef te downloaden. (NL - FR - EN - DE - ... )

TheTrueSize.com: De boog moet niet altijd gespannen staan. Op deze website kan je slepen met landen om te weten hoe groot een land is vergeleken met een ander land. Door de kaartprojectie krijgen we immers een vertekend beeld van hoe landen er echt uitzien ten opzichte van elkaar. (EN)

bottom of page